ПЕРЕВІРТЕ “ЧОЛОВІЧЕ СЕРЦЕ”

Зрілий вік для багатьох чоловіків- не лише період скорення соціальних і економічних “вершин” але й перші серйозні проблеми зі здоров’ям . Захворювання простати , “другого чоловічого серця”, ( хронічний простатит, аденома простати) є “візитною карткою” чоловіка зілого віку, розлади сечовипускання-найбільш частий прояв цих хворіб.

Аденома простати є по суті доброякісною пухлиною передміхурової залози. Раніше вважалося, що аденома-це доля літніх чоловіків, але останні дані свідчать, що на клітинному рівні ознаки аденоми вияявляютьсяу 8 % чоловіків молодше 30 років. У середньому біля половини чоловіків 60 років страждають аденомою простати. При цьому з кожним прожитим роком імовірність розвитку аденоми збільшується.

Хронічний простатит – це запалення простати. Кожний третій чоловік страждає даним захворюванням. Вік, малорухомий спосіб життя є головними факторами ризику аденоми й хронічного простатиту. Таким чином. Нерідко аденома простати і хронічний простатит- це та “парочка”, що робить життя чоловіків неповноцінним. Тривалий перебіг аденоми простати і хронічного простатиту може призводити до таких станів, як порушення сексуальної функції, безпліддя, гостра затримка сечі.

Наявність розладів сечовипускання – це практично100% гарантія урологічних проблем у чоловіка. Але найстрашніше, що розлади сечовипускання можуть бути проявом не тільки аденоми простати і хронічного простатиту, але й важких неврологічних, онкологічних захворювань, які створюють загрозу для життя. Адже рак простати або сечового міхура проявляється в першу чергу розладами сечовипускання.

Саме тому рання діагностика розладів сечовипускання вкрай важлива для кожного чоловіка.

Памятайте, що навіть негативні результати тесту на розлади сечовипускання не гарантують відсутність урологічних проблем. У буд-якому разі кожному чоловікові старше 40 років необхідно хоча б один раз на рік консультуватися з урологом.

Опубліковано у Прес-центр. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *